Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Dat heeft wel gevolgen voor onze website.......
Om mensen met elkaar te verbinden, heb je nu eenmaal vaak persoonsgegevens nodig!

Voor sommige gegevensverwerkingen hebben we toestemming nodig van de betrokkenen. De AVG stelt strengere eisen aan toestemming. We moeten daarom de manier waarop we toestemming vragen, krijgen en registreren bespreken. Nieuw is dat we moeten kunnen aantonen dat we geldige toestemming van mensen hebben gekregen om hun persoonsgegevens te verwerken. En dat het voor mensen net zo makkelijk moet zijn om hun toestemming in te trekken als om die te geven.

Kortom: de webbeheerder heeft aardig wat huiswerk gekregen!

Ik ga uitzoeken wat wèl en niet mag, zodat we de privacy van gemeenteleden niet  schenden, ik wil daar geen fouten in maken!
Is dat overdreven? nee, ik ben bang van niet.....de Autoriteit persoonsgegevens is verplicht klachten en tips te behandelen!

Voorlopig dus geen persoonlijke e-mailadressen, telefoonnummers, foto's die direct naar personen te herleiden zijn.......(foto's van de rug mag wel....tjongejonge.....)
Gelukkig is het blauwe boekje er nog!

Zodra we alles helder hebben hoop ik dat de website er weer sprekender uit gaat zien, met foto's van blije mensen en gegevens die nodig zijn om mensen te bereiken!

Hartelijke groet,
Sissy de kleuver
 
terug