De stilte zingt u toe o Here. De stilte zingt u toe o Here.
Een gebed bij psalm 61: 1
"De stilte zingt U toe, o Here..."

Here God

Als de dingen en de stemmen van de mensen rondom ons stilvallen.
Als het gedwongen afgezonderd zijn ons te machtig zou kunnen worden.
Leer ons dan in uw stille aanwezigheid dat ook wij ons mogen oefenen in de stilte waarin U aanwezig bent. Doe ons oefenen in zwijgen en geef ons de moed om stil te zijn en het in die stilte uit te houden.
Spreekt U in die stilte tot ons, opdat wij daarna, als de tijd daarvoor rijp is, voor anderen weer de juiste woorden mogen vinden.
Help ons om niet onze krachten te verspillen en in rust te zijn als dat nodig is. Bevrijd ons van de drang tot drukte en bedrijvigheid.
Laat het landschap van ons leven, juist nu wij worden stilgezet, oplichten en diepte krijgen door de stilte waarin we Uw stem tot ons mogen laten doordringen.

De stilte zingt u toe o Here

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09.30 uur

datum en tijdstip 20-09-2020 om 09.30 uur