ZWO-nieuws deel 5 ZWO-nieuws deel 5

Oegandese partnerorganisaties hebben regelmatig gesprekken met de Karamojong-leiders in Kampala.
Zij vragen hen om verantwoordelijkheid te nemen voor Karamojong-kinderen en hun rechten te respecteren.
De Karamojong-leiders hebben inmiddels beloofd om alle Karamojong-kinderen, die in de stad Kampala aankomen, te registeren en alert te zijn op kinderhandel.
De Oegandese partners van Kerk in Actie hebben enkele Karamojong-leiders uit Kampala meegenomen naar Karamoja.
Daar konden ze met eigen ogen zien hoe het leven van vrouwen en kinderen die zijn teruggekeerd, is verbeterd.
Ze hebben met de teruggekeerde families en kinderen gesproken en zien dat het leven in Karamoja nu verbetert en kinderen naar school kunnen.
Ze bezochten de kostschool in Iriiri, waar de meeste teruggekeerde straatkinderen naar toe gaan. Ze dachten dat het slecht ging met de teruggekeerde straatkinderen en hun families, maar staan nu veel positiever tegenover het werk dat onze Oegandese partners doen. Vertrouwen winnen, vereist een lange adem.
Politie, ambtenaren, kerkleiders, chauffeurs trainen
In Karamoja organiseren onze partnerorganisaties trainingen voor kerkelijk leiders, politieagenten, ambtenaren en chauffeurs van bussen, taxi’s en brommers (boda boda’s).
Zij moeten voorkomen dat kinderen vertrekken uit Karamoja.
Dweilen is belangrijk, maar het is veel beter om de kraan dicht te draaien.
Zes organisaties zetten zich in voor de straatkinderen uit Karamoja en hun families:
Dwelling Places en KAYDA vangen straatkinderen in Kampala op
KCV en C&D begeleiden kinderen en hun families in Karamoja
De Pinksterkerk in Karamoja is zet zich in voor recht op land
UCAA geeft trainingen, beïnvloedt beleid van de overheid en coördineert het geheel.
Lees meer op: http://www.kerkinactie.nl/karamoja

Volgende keer weer andere achtergrondinformatie over ons project.
Joke Piket.