ZWO Project 2018 – Kerk in actie – Kinderen in de knel – Oeganda ZWO Project 2018 – Kerk in actie – Kinderen in de knel – Oeganda

Sabrina wordt in Karamoja begeleid

Sabrina leefde met kleine kinderen op straat
Sabrina (40) leefde tweeënhalf jaar in Kampala met drie jonge kinderen: Maria van 4 en de tweeling Christina en Angelina van 1, die daar ook zijn geboren. Ze verzamelde op de markt overgebleven bonen om zelf te eten en te verkopen. De kinderen zaten ondertussen te bedelen onder de hoede van iemand anders. ’s Nachts betaalde ze voor een slaapplek, als ze genoeg verdiend had. Ze werd opgepakt door de overheid. Via de organisatie Kayda keerde ze met haar kinderen terug naar Karamoja.

Ondersteuning om nieuw leven op te bouwen
Sabrina was dolblij dat ze terug kon naar Karamoja, naar haar familie. Ze woont nu dichtbij haar moeder en schoonzussen, die haar hartelijk ontvangen hebben. Sabrina kreeg in Karamoja hulp van C&D. Deze partnerorganisatie van Kerk in Actie hielp haar haar leven weer op de rails te krijgen. Ze kreeg materialen om een huis te bouwen. Haar schoonzussen hielpen met bouwen. Ze kreeg zeep, olie, bonen, zout, voedsel en medicijnen. Ook kreeg ze vier zakken cassave om te verkopen. Van het geld dat ze hiermee verdiende kocht ze 2 zakken sorghum waar ze bier van brouwt. Ook kocht ze zaden voor maïs en zonnebloemen.

Drie kinderen weer naar school
Haar jongste drie kinderen zijn nu weer naar school. Twee oudere kinderen (Angela van 12 en Daniël van 14) gaan nog niet naar school, maar helpen hun moeder op het land.

Sabina is een voorbeeld voor andere vrouwen
Sabrina is een voorbeeld voor anderen in de regio, omdat ze ondanks tegenslag toch in Karamoja blijft en gemotiveerd is om haar kinderen naar school te sturen. C&D organiseert regelmatig voorstellingen met drama, zang en dans, waarin mensen gewaarschuwd worden over de gevaren van migratie. Sabrina vertelt dan over haar slechte ervaringen in Kampala om anderen te weerhouden om te gaan.

Een startpakket voor de eerste fase na terugkeer kost 55 euro (jerrycan, potten, pannen, zeep, wasmiddel, beddengoed, zaklamp)
Voor 120 euro kan 1 gezin begeleid worden na terugkeer.

Uw bijdrage voor dit werk is welkom via de collectes in onze kerk. Of maak uw gift over op NL 89 ABNA 0457 457 457, t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. K00500, thema Kinderen in de knel, Oeganda. Bedankt voor uw steun! Lees meer op www.kerkinactie.nl/karamoja.