Vissers van kinderen??? Vissers van kinderen???

20 kinderen hadden zich vooraf aangemeld, maar toen de bal ging rollen deden er meer dan 30 kinderen mee.
Niet allemaal tegelijk natuurlijk, verdeeld in teams en volgens een toernooischema.
Wat erg leuk om te zien was, was dat groot en klein samen speelden.
Een meervoudig gehandicapt kind uit mijn klas mocht steeds de aftrap nemen na een tegengoal en werd door teamgenoten en dorpsgenoten op de tribune aangemoedigd.
Hij hoorde er deze middag helemaal bij en sprak er de dag later in de klas nog steeds over.
Een kleutertje speelde verdienstelijk als een kleine Messi tussen de grote jongens.
Na twee uren voetballen stond het zweet me inmiddels wel op mijn rug, als scheids was het opletten geblazen....je ziet lang niet alles en de kinderen waren bloedfanatiek!
Je kunt dan simpelweg niet overal tegelijk zijn, ik heb er van geleerd dat de middag voor herhaling vatbaar is, maar dan wel met veel meer begeleiding!
Wat ik erg leuk vond is dat drie geloofsgenoten even op de tribune een kijkje kwamen nemen, daarmee gaven ze blijk van betrokkenheid,die zo belangrijk is !
Drie......wat mij betreft wel veel te weinig! waar was iedereen die onze kerk centraal wil zetten in ons dorp? die de Petrakerk bekend wil maken bij elke Heinenoorder?

En.......komen alle 35 kinderen vanaf nu op zondag naar de Petrakerk?
Welnee, daar is wel even wat meer voor nodig.
Feit is wel dat ze een hele fijne, sportieve middag hebben gehad, groot en klein.
Ze hadden oog voor elkaar, hielpen elkaar, het wisselen ging als vanzelf, dat was best bijzonder te noemen, uit ervaring als voetballeider van het team van Eswin weet ik dat het aan de kant staan en even niet meedoen soms best lastig is.
Feit is ook dat de kinderen en hun ouders hoorden van een leuke Petrakerkactiviteit! hun recties: "Wat leuk dat jullie dit doen"!
En daar deden we het allemaal voor!

De kleine Messi naast de goal!

ESK