5 mei 2019 Bevrijdingsdag in de Petrakerk 5 mei 2019 Bevrijdingsdag in de Petrakerk

Op 5 mei 2019 vierden we bevrijdingsdag op uitbundige wijze in de Petrakerk.
We mochten op 4 mei 2019 gedenken dat er een eind kwam aan de Tweede Wereld Oorlog, een eind aan de bezetting van ons land, een eind aan onderdrukking, angst, wreedheid, geweld, pijn, lijden, verdriet.......een eind aan een hele donkere tijd, waarin onnoemelijk veel mensen hun leven gaven voor onze vrijheid.

De ochtend werd geopend met een feestelijk ontbijt.
Na het ontbijt konden we elkaar ontmoeten onder het genot van heerlijke koffie, om vervolgens plaats te gaan nemen in de Petrakerk voor een bijzondere Eredienst.

In de bevrijdingsdienst zongen we onze koning en de regering moed, kracht en Gods  wijsheid toe. We stonden stil bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. We hoorden dat de betekenis van het woord Shalom verder gaat dan vrijheid.
En wat was het fijn dat in ons midden een klein kindje mocht delen in die vrijheid, de vrijheid door onze God aan ons gegeven!
De Heilige Doop werd ontvangen door Bo Lauren Lefevere, dochtertje van Maurice en Yvette Lefevere. Zij mag delen in het grote Verbond dat God met de mens maakte, haar naam werd toegevoegd aan de boekrol door haar vader. Haar doopkaars mag branden, mag licht en warmte geven!
Een trotse oma kwam Bo binnenbrengen en als gemeente mochten we getuigen zijn van een mooi sacrament, heel bijzonder en Heilig!
En Bo......sliep lekker overal doorheen, dromend van vrede?

Als er nog foto's gemaakt zijn van deze prachtige dag, houdt Sissy de Kleuver als websitebeheerder zich aanbevolen!