Ieder mens telt, Landelijke Diaconale Dag in Jaarbeurs Utrecht Ieder mens telt, Landelijke Diaconale Dag in Jaarbeurs Utrecht

Moldavië

Daarnaast verwelkomen we Igor Kohaniuk uit Moldavië, het armste land van Europa. Veel mensen trekken weg naar het buitenland om geld te verdienen. Igor is directeur van kinderdagcentrum Bethania aldaar. Samen met zijn vrouw en enthousiaste staf vangt hij er kinderen op die een beperking hebben, niet genoeg te eten krijgen, op een andere manier worden verwaarloosd of er alleen voor staan. De meesten van hen groeien op zonder ouders, en als er wel ouders zijn, zijn die vaak aan de drank. Meteen uit school zijn kinderen welkom in Bethania. Ze mogen even lekker bijkomen of alvast aan hun huiswerk beginnen. Daarna is er een lunch, gevolgd door een sport-, knutsel-, theater of spelactiviteit. In Bethania vinden kinderen een veilige plek en de liefde en vrolijkheid die ze thuis missen. Op de Diaconale Dag vertelt hij over zijn werk en missie om een licht te zijn voor deze kwetsbare kinderen. Bethania staat dit jaar centraal in de kerstcampagne van Kerk in Actie. Meer informatie is te vinden op kerkinactie.nl/kerst.

Kom ook naar de Landelijke Diaconale Dag

'Ieder mens telt!' is het thema van de Landelijke Diaconale Dag op zaterdag 9 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast het hoofdprogramma met diverse sprekers, zijn er ook maar liefst 23 boeiende keuze-workshops en is er alle ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van ideeën. Kortom, een dag die u niet mag missen. Aanmelden kan via kerkinactie.nl/ldd. Van harte welkom!