Kinderarbeid in de textielfabrieken in India voorkomen De kinderhulplijn van SAVE Kinderarbeid in de textielfabrieken in India voorkomen De kinderhulplijn van SAVE
SITUATIES WAARBIJ DE KINDERHULPLIJN
IN ACTIE KWAM

Achtergelaten in een trein

Gokul is een dubbel gehandicapte jongen, die in de trein was achtergelaten. De spoorwegpolitie vond de jongen en belde de kinderhulplijn. De jongen had geen naam en kon zelf niet vertellen wie hij was. De staf van SAVE nam de jongen mee en zocht een plek voor hem. Ze kwamen in contact met een tehuis voor kinderen met een handicap. Daar kon hij wonen en kreeg hij een naam: Gokul.

Achtergelaten op een busstation
Een 5-jarige jongen werd in een busstation gevonden. De staf van SAVE bracht hem naar een ziekenhuis. Daar bleek dat hij op verschillende plekken op zijn lichaam brandwonden had. Iemand had sigaretten uitgedrukt in zijn gezicht, op zijn lichaam en zijn geslachtsdelen. Ook had men geprobeerd hem te vergiftigen. Deze mensen wilden het kind niet, want ze waren niet de echte ouders.

Een medewerker van de Kinderhulplijn

Volgende keer meer informatie over de kinderhulplijn!

datum en tijdstip 24-01-2021 om 10.00 uur
         Kerkdienst Heinenoord, 24 jan. 2021, 10.00 uur.

Woord van welkom.

Luisteren naar:  Psalm 84: 1 en 3.

Votum en Groet.  Klein Gloria

Verootmoediging en genade verkondiging.

Wij luisteren naar: Lied 834: 1 en 2.

Lezing van de wet.

Luisteren naar Psalm 119: 37.

Gebed bij de opening van de Schrift.

Lezing: Openbaring 22: 12 – 21

Wij luisteren naar Lied 513.

Prediking.

Wij luisteren naar lied 518: 1 en 3.

Gebed.

Slotlied 489: 1 en 3.