PKN
  » Home 
Gereformeerde kerk Heinenoord (PKN)
Kinderarbeid in de textielfabrieken in India voorkomen De kinderhulplijn van SAVE Kinderarbeid in de textielfabrieken in India voorkomen De kinderhulplijn van SAVE
SITUATIES WAARBIJ DE KINDERHULPLIJN
IN ACTIE KWAM


Achtergelaten in een trein

Gokul is een dubbel gehandicapte jongen, die in de trein was achtergelaten. De spoorwegpolitie vond de jongen en belde de kinderhulplijn. De jongen had geen naam en kon zelf niet vertellen wie hij was. De staf van SAVE nam de jongen mee en zocht een plek voor hem. Ze kwamen in contact met een tehuis voor kinderen met een handicap. Daar kon hij wonen en kreeg hij een naam: Gokul.

Achtergelaten op een busstation
Een 5-jarige jongen werd in een busstation gevonden. De staf van SAVE bracht hem naar een ziekenhuis. Daar bleek dat hij op verschillende plekken op zijn lichaam brandwonden had. Iemand had sigaretten uitgedrukt in zijn gezicht, op zijn lichaam en zijn geslachtsdelen. Ook had men geprobeerd hem te vergiftigen. Deze mensen wilden het kind niet, want ze waren niet de echte ouders.


                                                                                                               
Een medewerker van de Kinderhulplijn

Volgende keer meer informatie over de kinderhulplijn! 
terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 25-04-2021 om 09.30 uur
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 02-05-2021 om 09.30 uur
meer details

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.