Watersnoodroute Hoeksche Waard Watersnoodroute Hoeksche Waard

Watersnoodroute Hoeksche Waard

Digitaal te volgenWatersnoodroute Hoeksche Waard:
Op 1 februari is het 65 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond. De ramp van 1953 heeft ook grote delen van de Hoeksche Waard getroffen.
In 2003 werd deze ramp ook in de Hoeksche Waard op grote schaal herdacht. De gemeenten, het waterschap en de VVV hebben toen gezamenlijk een watersnoodroute uitgezet over de buitendijken van het eiland. Vijftien jaar later is de route in een nieuw jasje gestoken. De huidige route voert langs zes panelen met informatie wat zich op die bewuste plek heeft afgespeeld. Onderweg is de route herkenbaar aan de vroegere bordjes aan de lantaarnpalen.

Meer informatie vind je op https://izi.travel/nl.
Maak de Watersnoodroute compleet
Er is ongetwijfeld veel foto- en filmmateriaal, dat nog in de ‘schoenendoos’ zit. Het aantal overlevenden dat hun verhalen en ervaringen kan doorgeven aan volgende generaties wordt met de jaren kleiner. Al deze verhalen en materialen maken de Watersnoodroute in de app nog waardevoller.
Stuur ons daarom uw verhalen, foto’s, films of kranten. Elke aanvulling maakt het verhaal van de watersnood in de Hoeksche Waard completer. Stuur uw bijdrage per e-mail naar: 1953@wshd.nl
Wij nemen dan contact met u op over de manier waarop we uw materialen aan de app kunnen toevoegen.

 

https://izi.travel/nl/5a18-watersnoodroute-hoeksche-waard/nl#0a57c644-b851-4297-9ac1-610f9f4daa52
 
terug