Zondag 22 september a.s. startzondag ! Zondag 22 september a.s. startzondag !

Aanstaande zondag zal het slot van het verhaal van Ruth aan de orde komen als we ook de startzondag met elkaar mogen beleven. Het verhaal van Ruth gaat over gewone mensen en over gewone, alledaagse situaties, maar tegelijkertijd schijnt er Gods bemoeienis met mensen doorheen. En ook schijnt er doorheen dat God ons ook vandaag een toekomst belooft die we zelf eigenlijk niet goed hadden kunnen bedenken. Het gaat er, anders gezegd, messiaans aan toe. In de Joodse bijbel vind je het verhaal van Ruth dan ook niet bij de “historische boeken” maar bij de “dichterlijke boeken”. Het is zoiets als een visioen waar wij tobbers die soms moeizaam door het leven ploeteren, ons even aan mogen laven omdat het een stukje hemel op aarde laat zien. En zo’n visioen mogen we ons op een startzondag voor het nieuwe seizoen dan ook dubbel en dwars laten smaken.

Ds. Elzo Bijl

datum en tijdstip 24-01-2021 om 10.00 uur
         Kerkdienst Heinenoord, 24 jan. 2021, 10.00 uur.

Woord van welkom.

Luisteren naar:  Psalm 84: 1 en 3.

Votum en Groet.  Klein Gloria

Verootmoediging en genade verkondiging.

Wij luisteren naar: Lied 834: 1 en 2.

Lezing van de wet.

Luisteren naar Psalm 119: 37.

Gebed bij de opening van de Schrift.

Lezing: Openbaring 22: 12 – 21

Wij luisteren naar Lied 513.

Prediking.

Wij luisteren naar lied 518: 1 en 3.

Gebed.

Slotlied 489: 1 en 3.