Zondag 22 september a.s. startzondag ! Zondag 22 september a.s. startzondag !

Aanstaande zondag zal het slot van het verhaal van Ruth aan de orde komen als we ook de startzondag met elkaar mogen beleven. Het verhaal van Ruth gaat over gewone mensen en over gewone, alledaagse situaties, maar tegelijkertijd schijnt er Gods bemoeienis met mensen doorheen. En ook schijnt er doorheen dat God ons ook vandaag een toekomst belooft die we zelf eigenlijk niet goed hadden kunnen bedenken. Het gaat er, anders gezegd, messiaans aan toe. In de Joodse bijbel vind je het verhaal van Ruth dan ook niet bij de “historische boeken” maar bij de “dichterlijke boeken”. Het is zoiets als een visioen waar wij tobbers die soms moeizaam door het leven ploeteren, ons even aan mogen laven omdat het een stukje hemel op aarde laat zien. En zo’n visioen mogen we ons op een startzondag voor het nieuwe seizoen dan ook dubbel en dwars laten smaken.

Ds. Elzo Bijl

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09.30 uur