ZWO-nieuws april/mei 2019 ZWO-nieuws april/mei 2019

Meisjes in een spinnerij

SAVE hoorde dat meisjes die in een spinnerij werkten, werden uitgebuit en misbruikt. SAVE informeerde de lokale autoriteiten en vroeg hen om in actie te komen, maar ze wilden niets doen.

De medewerkers gingen toen naar de districtsbestuurder, die een onderzoeksteam stuurde. Ze werden door de hele fabriek rondgeleid, maar er waren geen meisjes te zien. Ze stopten bij een deur die op slot was. Ze vroegen wat er achter die deur was. De bedrijfsleider vertelde dat het een lege kamer was, die al tijden niet meer in gebruik was. Toen hij weigerde de deur te openen, verbrak de inspecterende persoon het slot en trof daar 19 meisjes aan tussen de 14 en 16 jaar, die waren misbruikt en uitgebuit. Ze werden bevrijd en SAVE zorgde voor begeleiding en verdere hulp.
Oom wil zijn neefje verkopen
Een man wilde zijn 3-jarige neefje verkopen, zonder dat de ouders het wisten. Deze oom was de zorg van het kind toevertrouwd.  Buren die ervan hoorden belden de kinderhulplijn. Toen de politie kwam, was de jongen alleen achtergelaten. SAVE wist de ouders te bereiken door een advertentie te plaatsen. Ze werden gevonden in Coimbatore, een plaats op 50 kilometer afstand van Tirupur.  Het jongetje kon weer herenigd worden met zijn ouders.

Kinderhuwelijken voorkomen
SAVE voorkwam 42 kinderhuwelijken door de kinderhulplijn.


                                   
De Kinderhulplijn is 24 uur per dag bereikbaar

Volgende keer meer informatie over de kinderhulplijn!
 
terug