ZWO nieuws november/december ZWO nieuws november/december
LERARES PORUL SELVI

Mijn naam is Porul Selvi. Ik ben 33 jaar, ik heb een man en twee kinderen van 7 en 6 jaar. Dertien jaar geleden verhuisde ik van Nagarcoil naar Tirupur, dat 400 kilometer noordelijker ligt. Ik woon nu dicht bij de school. Ik werk ruim zes jaar voor SAVE.MIJN GROOTSTE UITDAGINGEN
 • Vooral de verschillende culturele achtergronden van de migrantenkinderen in mijn klas. Er zijn kinderen uit Tamil Nadu, West- Bengalen, Orissa en andere delen van het land. De kinderen die geen Tamil spreken zijn gefrustreerd, omdat ze de Tamil-kinderen niet verstaan. Ook hebben ze andere gewoonten en gebruiken. Vaak vinden migranten-kinderen het moeilijk om Tamil te leren. Ik motiveer hen dan. Ik laat hen inzien dat ze Tamil nodig hebben voor hun verdere schoolopleiding. Ik help hen het Tamil-schrift onder de knie te krijgen en geef ook Engelse les.
   
 • Een andere moeilijkheid is dat de kinderen verschillende leerniveaus hebben en dat kinderen van zeer uiteenlopende leeftijden in dezelfde klas zitten. Soms stelen kinderen wel eens wat of zijn ze onbeschoft tegen oudere vrouwen. De Tamil-gemeenschap is daar geschokt over en wil dat wij als leerkrachten de kinderen streng aanpakken.
 
 • Kinderen van buitenlanders en migranten worden vaak gediscrimineerd. Ik ben er voor alle kinderen. Ik wil hen allemaal gelijk behandelen en onbevooroordeeld tegemoet treden.
   
 • Kinderen die nieuw zijn op school moeten soms ongewenst gedrag afleren, zoals schoppen en slaan. Ik moet er op letten dat dit soort dingen in mijn klas niet voorkomen.
 
 • Sommige ouders stimuleren hun kinderen om naar school te gaan, maar er zijn er ook die het niets kan schelen en dan is het niet gemakkelijk om de kinderen vast te houden. Je moet voor dit beroep vastberaden en geduldig zijn om ouders te bezoeken en kinderen les te geven. Mijn ideaal is: alle kinderen naar school!
   
Joke Piket
terug