Onze predikant en kerkelijk werker Onze predikant en kerkelijk werker
Predikant Elzo Bijl.

Ik ben in 1962 in Rotterdam geboren, en ben altijd een Rotterdammer gebleven. Door het werk van mijn vader, die ook dominee was, heb ik in mijn jeugd in Oost-Groningen, Drenthe en de Hoeksche Waard gewoond. In 1982 ben ik aan de Theologische Universiteit Kampen begonnen met theologiestudie. Later, in 1986, ben ik mijn leermeester Gerben Heitink gevolgd naar de Vrije Universiteit Amsterdam om daar mijn doctoraalstudie af te ronden. Tijdens mijn studie ben ik een paar jaar vrijwilliger geweest in De Pauluskerk in Rotterdam bij dominee Hans Visser, die zich inzette voor daklozen en druggebruikers. Na mijn studie ben ik een jaar verpleeghuispastor geweest in Zeeland en Rotterdam. Mijn eerste kerkelijke gemeente kwam in 1990 in De Lier in het Westland. Daarna kwamen Hellevoetsluis en Rotterdam-IJsselmonde. In 2011 mocht ik naast Rotterdam-IJsselmonde ook predikant worden in Heinenoord, waar ik nog altijd met heel veel plezier dominee mag zijn. Op 1 november 2015 mocht ik naast Heinenoord ook predikant worden in de Hoeksteenkerk in Numansdorp. Altijd heb ik zielzorg voor mensen, zowel in persoonlijke aandacht als in prediking, het belangrijkste gevonden. Hoe mensen geraakt worden door wat hen overkomt, en ook hoe ze geraakt worden door hun persoonlijk geloof of ongeloof heeft altijd mijn warme aandacht gehad. In de kerk, en daarbuiten ook trouwens, gaat het om eerbied, warme aandacht en zorg voor elkaar. Zo versta ik in ieder geval de woorden van Jezus. Dat is op momenten ingewikkeld genoeg met wat er op mensen allemaal los kan stormen, maar evengoed is dat wat mij betreft de essentie van met elkaar samen kerk zijn.  Weet u altijd welkom om met mij contact op te nemen.

Hartelijke groeten van Elzo Bijl

Kerkelijk werker Pauline Kranendonk.
Ik ben Pauline Kranendonk en sinds september 2011 ben ik verbonden aan de Petrakerk als kerkelijk werker. Daarnaast werk ik ook als kerkelijk werker in de Hervormde Gemeente in Zevenbergen en ben ik te vinden in één van de locaties van Zorgwaard als medewerker bij de dagbesteding voor ouderen.
Een warm welkom voor u en voor jou op deze website van de Petrakerk en natuurlijk ook bij de activiteiten van onze gemeente!
Mijn taken binnen de Petrakerk zijn divers (van jeugdwerk tot bezoekwerk, van het geven van cursussen tot evangelisatie enz.) en dat maakt het werk zeker afwisselend. Het werken binnen de kerk ervaar ik als iets bijzonders. Het is mooi om met jong en ouder samen gemeente te zijn, om met elkaar het geloof te vieren en te verdiepen en om nieuwe schatten te ontdekken die we door het geloof in God mogen ontvangen. God is de reden waarom we bestaan als Petrakerk (Hem willen we eren en liefhebben) en met Zijn hulp mag ik aan het werk zijn in deze fijne gemeente.
Kijk gerust rond op de website en mocht u/jij meer willen weten, dan kunt u mij mailen of bellen.

Hartelijke groeten van Pauline Kranendonk