. .
ZWO nieuws 6/2020
Onze kerk in actie tegen kinderarbeid

Een toekomst voor kansarme kinderen in Pretoria- Zuid-Afrika.

Voor veel zwarte jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria is hun toekomst een zwart gat. Zij groeien op in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken. De helft van de jongeren maakt de middelbare school niet af en 40 procent tussen de 15 en 34 jaar is werkloos. Samen met de christelijke organisatie PEN biedt Kerk in Actie deze kansarme jongeren weer nieuwe mogelijkheden.
De medewerkers vormen een hechte gemeenschap met deze jongeren en leren hen weer positief in het leven te staan:
  • 1060 jongeren worden bereikt via bijbelclubs en vakantiekampen
  • 80 kinderen en jongeren krijgen intensieve huiswerkbegeleiding
  • 230 kinderen leren sociale vaardigheden
  • 25 kinderen krijgen intensieve persoonlijke hulp
  • 95 jongeren leren zich uiten via muziek en kunst en bouwen zelfvertrouwen op.
Ook nu is er een filmpje op deze website te zien over dit belangrijke werk van Kerk in Actie.

Filmpje Jongerenwerk Zuid-Afrika

U kunt uw bijdrage aan ons Petrakerk-project over maken op rekeningnummer NL73RABO0351134085 (o.v.v. Zending)
Joke Piket (ZWO-commissie)

datum en tijdstip 25-04-2021 om 09.30 uur