Vakantie Bijbel Club 2021

Vakantie Bijbel Club 2021
lees meer »
 
Podcastserie door de Veertigdagentijd Podcastserie door de Veertigdagentijd

HET NIEUWE VERMOEDEN – PODCASTVIERING

In vijf podcasts door de 40dagentijd

Welkom bij Het Nieuwe Vermoeden!

Vijf jaar geleden kwamen vier theologen en een filosoof samen om een aantal afleveringen van het radio-programma de Vermoeden-viering op te nemen. Een programma van de IKON en de EO op NPOradio5, een radioviering met een overweging, mooie muziek, een gesprek, gebeden, een collecte en een zegen. Een ontmoeting die goed beviel.
Vijf jaar later zijn Ferdinand Borger, Aarnout van der Deijl, Karin Melis, Elzo Beijl en Elsbeth Gruteke opnieuw bij elkaar gekomen om een aantal vieringen op te nemen. Dit keer niet in een radiostudio maar in een kerk, de Agnus Dei-kerk in Waalre. Dit keer niet voor een radio-programma maar voor een serie podcasts. Om te beluisteren op de weg door de 40dagentijd heen, voor iedereen die wel wat verdieping en verstilling kan gebruiken in deze tijd.
In de eerste podcast staat het verhaal van Elia op de Horeb centraal, hoe kom jij de stilte op het spoor is de onderliggende vraag. In de tweede podcast horen we over hoe Ruth en Boaz elkaar ontmoeten, hoe ga je om met de vreemdeling in je midden wordt ons gevraagd. Tot Pasen elke week een nieuwe podcast…

 

Het nieuwe vermoeden podcastserie deel 1
Het Nieuwe Vermoeden podcastserie deel 2
Het nieuwe vermoeden podcastserie deel 3
Het Nieuwe Vermoeden Podcastserie deel ​​​​​​4

 
 
Veertig dagentijd kalender Veertig dagentijd kalender
Veertigdagentijd kalender 
 
. .
Eredienst zondag 31 januari 2021

kijk en luister hier
Voorganger: Ds Elzo Bijl.

Collecten. De eerste collecte is voor de Kerk, de tweede voor de diaconie-Hospice Hoekschewaard, en de derde voor het Onderhoudsfonds.
Hoewel u de dienst niet kunt bijwonen willen wij u oproepen om toch bij te dragen aan het werk van de kerk en diaconie. Uw bijdrage kunt u overmaken naar:
Kerk collectes
Kerk ING Bank NL 10INGB0000105279
Rabobank: NL40RABO0351153012
t.n.v. Kerkenraad der Geref. Kerk
Diaconie collectes:
Diaconie NL73RABO0351134085.
Onder vermelding van het betreffende doel. Zending of Diaconie
 
. .

Update i.v.m. Coronavirus:

In verband met de laatste aangescherpte maatregelen van de overheid en op dringend advies van de PKN heeft de kerkenraad deze week besloten dat er voorlopig geen reguliere kerkdiensten t/m 17 januari 2021 worden gehouden in onze kerk. 

Niet onbelangrijk:
Collectes:
Kerk collectes
Uw bijdrage voor de collectes voor de kerk kunt u overmaken naar :                                          
 Kerk    ING Bank NL 10INGB0000105279
            Rabobank: NL40RABO0351153012
            t.n.v. Kerkenraad der  Geref. Kerk

Diaconie collectes:
Uw bijdrage voor de collectes voor de diaconie kunt u overmaken naar
Diaconie NL73RABO0351134085.
Onder vermelding van het betreffende doel. Zending of Diaconie
 

 
. .


Adventskalender
 
. .Kerkdiensten oktober 2020
Nadat maandag minister Grapperhaus adviseerde dat er in kerken nog maar 30 personen in de kerkzaal mogen zitten, hebben wij als kerkenraad een spoedbijeenkomst gehouden om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor onze Petrakerk.
En vooral hoe wij zo veilig mogelijk toch door kunnen gaan met onze samenkomsten.
Om de Eredienst in stand te kunnen houden en onze kleine gemeenschap de gelegenheid te gevenom samen te blijven komen, hebben wij gekozen voor de volgende oplossing: Allereerst bent u allemaal van harte welkom!
Als de kerkzaal gevuld is met 30 personen( exclusief de dienstdoende medewerkers) is het mogelijk om in de grote zaal nog met 20 personen de dienst te volgen. Er wordt hard gewerkt om te kijken of het mogelijk is om beeld en geluid te hebben in de grote zaal.
Met deze oplossing is het voor ons allen mogelijk om de dienst bij te wonen en volgen we alle veiligheidsmaatregelen die voorgeschreven zijn door het RIVM.

Naast alle veiligheidsmaatregelenzolas o.a. handen desinfecteren en bewaren van 1,5 meter afstand, wordt er ook geadviseerd om mondkapjes te dragen.
Wij zouden het waarderen wanneer u de kerk binnenkomt of verlaat een mondkapje te dragen. Op uw zitplaats kunt u het mondkapje af doen.

De kerkenraad.

Lees verder: Protocol gebruik Petrakerk 
lees meer »